Знаците на мотористите

Мотористите често се сблъскват с други мотористи на пътя. За да могат да си общуват ефективно помежду си, е важно да научат знаците за определени ситуации.

Да станеш мотоциклетист е състояние на духа, така че, за да се впишете в тази общност, спазвайте нейните традиции!

Днес ще  представим няколко основни неща, които ще ви помогнат да се справите с този нов език

Преди всичко, обаче, не забравяйте да пътуванте винаги с пълна екипировка, а именно – мото каска, мото ръкавици, мото яке, мото панталони, ботуши за мотор или боти.

Знаци за мотористи:

Основен поздрав.

За мотористите е важно да знаят, че всичко е наред. За тази цел използваме знака V. Този знак показва на другите, че ситуацията е под контрол. Той също така изразява гордост от това, че сте мотористи и принадлежите към това огромно семейство. За да улесните нещата, може да е достатъчно да махнете с ръка. Но се уверете, че използвате дясната ръка! Скоро ще осъзнаете, че е трудно да свалите дясната си ръка от кормилото… Или пък в някои населени места просто кимване с глава ще свърши работа!

Знак за благодарност

За да благодарите, няма нужда да използвате ръката си, а краката си. Като протегнете крака си навън вдясно, вие благодарите на водача на автомобила, че се е преместил, за да ви позволи да изпреварите. След това той ви позволява да го изпреварите напълно безопасно. Не ви се иска да изпънете крака си? Вместо това използвайте ръката си, в зависимост от това как се чувствате. Важното е да останете приятелски настроени. В края на краищата пътят принадлежи на всички ????

Общувайте с колегите си мотористи.

Когато сте на пътя, ще попадате в различни ситуации. Често се казва, че комуникацията е важна, и това е още по-вярно, когато карате в група, с други хора. В общността на мотористите имаме решение. Няма нужда от интеркоми (или почти няма), използват се знаци.

Преди да ви свърши горивото, уведомете колегите си, че е време да заредите. Стиснете юмрука си надолу и вдигнете палеца си по посока на резервоара. Всички ще разберат, че имате нужда от почивка за зареждане с гориво!

Втора ситуация: поели сте по грешен път. Трябва да се обърнете, но как да кажете на останалите? Не се паникьосвайте! Принципът е прост: нарисувайте кръг с пръст и всички ще разберат.

Внимавайте, сега сте изправени пред препятствия! Избягвайте ги, като сочите с пръст към земята или просто като протегнете крак към потенциалната опасност. Групата е предупредена с този знак, а вие можете да продължите пътя си напълно спокойно.

Имате проблеми с фаровете си? Обикновено приятелите ви знаят какво да правят в тази ситуация. Юмруците им трябва да се свиват и разтварят последователно. Така че внимавайте за този вид знак от тяхна страна!

За да съобщите посоката на колегите си, покажете им знака за изхода, който искате да вземете. Така ще избегнете всякакви обратни завои… ????