Различни спортни инициативи събират младите хора на Перник – PernikToday.net

Различни спортни инициативи събират младите хора на Перник. Спортната програма ще бъде в началото на идната седмица по повод 90-та годишнина от обявяването на Перник за град.

Ученици от осем гимназии на територията на общината ще се включат във велопохода на 24 юни, който ще стартира в 10 часа от кметство „Изток“ и ще продължи до Двореца на културата. От всяко училище ще има по 10 представители и заедно с техните ръководители ще бъдат разпределени в импровизирани отбори. Те ще направят един символичен пробег по велоалеята на Перник.

Докато върви велопоходът, от 10 часа пред Двореца на културата, ще бъдат направени спортни демонстрации, в които ще се включат клубът по художествена гимнастика „Виктория“ , мажоретният състав на Шесто училище, ще има и танци по зумба от групата на „Майсторите на танца“.

Представители на „Полицейската академия“ към ОД МВР Перник пък ще покажат демонстрации в сферата на бойните спортове.

По-късно от 11.30 часа на пл. „Кракра“ ще се проведе турнир по баскетбол 3 х 3. В него могат да се включат , както деца и младежи, така и по-възрастни любители на този спорт. Те трябва да се регистрират един час преди началото и след което ще бъдат разпределени на отбори. Състезанието ще продължи през целия ден.

На следващия ден – 25 юни, от 17:30 ч. на тревната площ под Обединения детски комплекс ще бъдат направени демонстрации на Спортен клуб по мотокрос „M6 Racing Team“.