Начало / Култура и образование / Тъжествата за 90-годишнината на Перник започнаха с официална церемония

Тъжествата за 90-годишнината на Перник започнаха с официална церемония

fb_img_1561563496686
С официална церемония по поднасяне на венци и цветя, с участието на представителната Национална гвардейска част, пред  паметника на Кракра Пернишки беше започнаха тържествата, посветени на 90-годишнината от обявяването на Перник за град.
В тържествения ритуал се включиха представители на местната и държавната власт в лицето на кмета Вяра Церовска и екипа ѝ, народните представители, областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Иво Савов,  кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, политици и граждани.
 1561563821594_dsc_0721
„Перник е град на металурзите, интелигенцията и много велики личности, направили не само града, но и България известна. Щастлива съм, че имам възможността аз, като кмет, да споделя радостта от моите мечти и на съгражданите ми за това Перник да бъде по-добър, по-модерен град – да имаме своята индустриална зона и да постигаме своите мечти“, очаква кметът.
Церовска заяви, че администрацията мисли и за бъдещето на града. Днес беше направена „първа копка“ на ново кръстовище в кв. Изток. Според нея това съоръжение ще бъде факт до няколко месеца. От Министерския съвет вече са отпуснати и средства.
fb_img_1561564393658
Пред паметника на Кракра беше   и белоградчишкият епископ Поликарп, който приветства всички с благословията на патриарх Неофит.
fb_img_1561564389320
Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева и кметове на общини.
 dsc_0611
След това всички се включиха в шествието, предвождано от Духовия оркестър  на Гвардейската част. Пред Двореца на културата бяха  издигнати националният флаг на Република България, знамената на Европейския съюз и на град Перник.
dsc_0756
Следваща С изключително красив спектакъл беше отбелязана 90-та годишнина от обявяването на Перник за град

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *