сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Спорт / Отборът на юношите от Шумен завоюва първото място на Републиканското първенство по баскетбол в Перник

Отборът на юношите от Шумен завоюва първото място на Републиканското първенство по баскетбол в Перник

27

Отборът на природоматематическата гимназия „Нанчо Попович” от Шумен стана шампион на Републиканското първенство по баскетбол за юноши 8-10 клас, чиито домакин е Перник. Призът беше връчен след оспорван финал с отбора на ПМГ „Св. Климент Охридски” от Силистра, които заеха второто място. На трето място се класираха юношите от отбора на ГПЧЕ „Алеко Константинов”, гр. Правец.
Наградите на победителите бяха връчени от зам.-кмета на Община Перник Денислав Захариев, който благодари на участниците за добрата игра и им пожела здраве и бъдещи успехи. „Продължавайте с този хъс, за да се гордеем с вас с още спортни битки в залите. Благодаря ви, че бяхте четири дни гости на Перник, не спирайте да спортувате и нека най-добрите бъдат част от националния отбор на България!”, сподели Захариев.

3031
В пернишката зала „Борис Гюдеров” беше връчена купа и грамота от Министерството на образоването и науката за най-добър реализатор на турнира. Отличието беше присъдено на Андрей Петков, възпитаник на частно средно училище „Увекинд“, София, което му дава възможност да получава целогодишна стипендия.

3428
Областен ученически спортен клуб „Кракра”, които са организатори на събитието в Перник, връчиха награда на капитана на отбора на Правец – Филип Емилов,за най-полезен състезател. Със специална награда за феърплей беше удостоен и отборът на Езиковата гимназия от Пловдив. Организаторите бяха подготвили и почетни медали на ветераните баскетболисти, които връчи зам.-кметът Денислав Захариев. Сред отличените бяха Пенка Методиева, Дафина Ганчева, Даниела Кирилова, Лили Дудева, Евладия Славчева и Даниел Гълъбов. Посмъртно бяха удостоени с медали още Евдокия Огнянова и Валентин Петров, чиито отличия получиха техните внуци.

35-copy36-copy
Заместник-кметът Денислав Захариев и спортният експерт Десислава Стойова от Община Перник също бяха удостоени с награди и благодарност за съдействието, перфектната организация и помощта за развитието на ученическия спорт от председателя на спортен клуб „Кракра” Надежда Стоицева. Съдействие за реализирането на състезанието оказа и БК „Миньор 2015“.

38
Сред гостите на официалното закриване в залата бяха Радка Вълкова – доайена на националните ученически игри и Мариела Христова – член на УС на БАСУ.39

Предишна МНОГО ВАЖНО! Пълни ТАБЛИЦИ с новите условия за пенсиониране, необходимия трудов стаж до 2037 година и за различните категории труд
Следваща 13 ясли се грижат за 367 деца в област Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *