Начало / Общество / Областният управител с приз към кмета на Перник

Областният управител с приз към кмета на Перник

dsc_0562

Областният управител Ирена Соколова удостои кмета д-р Вяра Церовска с високо отличие. Градоначалникът получи почетния плакет и грамота на губернатора по повод 90-годишния юбилей на Перник.

В словото си Соколова подчерта създаденото добро сътрудничество и ефективност в съвместните инициативи и дейности между общинската администрация и държавната власт.

1561556921007_dsc_0495

„26 юни е сред значимите и тържествени дати от календара на събитията в община Перник. Преди 90 години, на днешния ден започва нова страница от историята не само на нашия град, но и на цялата област. Цар Борис III издава указ, с който Пернишката селска община е преобразувана в градска. Започналата през 1891 година експлоатация на каменовъгления басейн дава силен тласък за развитието на района. Днес градът продължава своето успешно развитие и заедно с екипа на д-р Церовска работим и влагаме усилия в реализирането на проекти с голяма обществена значимост. Това е видимо от усвояването на средства за благоустрояване, създаване на благоприятна среда за привличане на инвеститори и на условия за развитие на туризма и възможности за местни предприемачи. Вярвам, че Перник е град-двигател на иновативни идеи, а перничани са съхранили своя дух и родолюбива принадлежност”, каза в словото си губернаторът.

1561556926557_dsc_0477

Областният управител бе гост на церемонията по връчването на награди за принос в изграждането и утвърждаването на Перник като съвременен град. Множество отличия получиха дейци в сферата на културата, образованието, здравеопазването и спорта.

Признание беше оказано на родените тук: Боян Радев – състезател по класическа борба в категория до 97 кг., легендата на женския баскетбол Пенка Методиева, писателката Здравка Евтимова и др.

1561556924418_dsc_0481

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *