сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Нов хит с граовски фолклор превзема световния ефир

Нов хит с граовски фолклор превзема световния ефир

img_5840

Проектът представя модерна разработка на популярна граовска песен. Атрактивната хореография съчетава фънк, дръм и фолклор.

Нов хит с елементи от българския фолклор превзема световния ефир. Проектът „Граовска приказка“ представя модерна разработка на популярна граовска песен. Текстът в шеговит тон възхвалява красотата и трудолюбието  на граовските моми. Мелодията е жизнерадостна и игрива, а с модерния си аранжимент, дело на Алекс Нушев и Петър Алексиев, се нарежда сред най-атрактивните световни етно хитове.

Продуцент на проекта е Красимир Димитров, който от години последователно работи за популяризиране и модернизиране на българския фолклор. Ръководената от него формация „Майсторите на танца“ представя атрактивни хореографии, в които традиционни елементи от фолклора са съчетани умело с модерна визия, костюми и музика. „Майсторите на танца“ изпълняват зрелищната хореография в клипа на песента, която вплита фънк, дръм и фолклор. Логично костюмите също съчетават традиционния фолклорен стил с модерна визия.

Изпълнители на песента са „Трио Граовка“ – талантливи млади певици, влюбени в българския фолклор и прославящи силата и красотата на българската песен по цял свят в различни формации. Мелодията на гайда изпълнява Владислав Стоилов.

Клипът, дело на Продуцентска къща „ЕНИ филм“, показва с модерни изразни средства атрактивната хореография, красотата на граовката и на природата на този край. За локация на снимките е избрана атрактивна местност край язовир Пчелина.

Видеото вече предизвиква огромен интерес в Youtub. Може да го видите ТУК   

Това е само поредната стъпка от мащабен проект за модернизиране и популяризиране на българския фолклор по цял свят, споделя целите си продуцентът Красимир Димитров. Формацията „Майсторите на танца“ вече е записала в биографията си участия на престижни сцени в Дания, Белгия,Гърция, Франция, Турция, Испания, Кипър, Сърбия, Грузия, и далечен Китай. През есента предстоят нови гастроли. Подготвят се и нови музикални проекти.

img_5838

Предишна Иновация! Намериха цаката на пластмасовите торби
Следваща Откраднаха посудата от детска градина в Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *