сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Изгониха журналистите от срещата с министъра на образованието. На школските директори така щяло да им е по-спокойно

Изгониха журналистите от срещата с министъра на образованието. На школските директори така щяло да им е по-спокойно

Ministar na obrazovanieto - sreshta

Журналистите бяха изгонени от същинската среща на министъра на образованието Красимир Вълчев с директори на училища и детски градини в Перник. „Моля, журналистите да напуснат залата!“, обяви кметът Вяра Церовска в момента, когато думата бе дадена на школските ръководители. И добави, че така на тях щяло да им е по-спокойно да говорят за проблемите си.

По време на срещата на просветния министър Вълчев с директори на училища в Дупница, такъв прецедент не е имало.

Оказа се, че проблемите на материалната база в образователната система, за които дори и министърът подчерта, че са много в цялата страна, в община Перник са строго конфиденциални. Оказа се, че гражданите не трябва да знаят за тях.

Оказа се и друго: че твърдението на кмета Церовска, че Общината е отворена и прозрачна, като че ли си остава само на думи.

Ако темата за образователната инфраструктура е била конфиденциална, защо журналистите бяха поканени на нея? Вероятно, за да чуят встъпителните думи на министъра и на ресорния зам.-кмет?!

Ситуацията с изгонването на журналистите е срамна и унизителна – и в човешки, и в професионален план.

В една община има и проблеми, и хубави неща – като в живота на всеки човек. Невъзможно е да се отразяват само добрите моменти от този живот. Това даже не е нормално.

Журналисти присъстват на заседанията на Министерския съвет, на Народното събрание, на форуми…

Досега в Перник такъв прецедент журналисти да напускат събитие няма. Всъщност има. На едно от отчетно-изборните си събрания СДС, а после и ГЕРБ направи същото. С журналисти или без, СДС се стопи и почти се заличи от политическата карта на България. Сам.

Вероятно желанието на кмета е всичко да бъде мирно и тихо, да няма проблеми. Разбираемо е, но не става! А всички знаем какво се случва, когато се бяга от проблемите. Така, както и в живота на всеки човек. В един момент те избухват със страшна сила.

И друго: защо до момента директорите на училища и детски градини не показаха и грам притеснение от журналистите, когато ги канят да отразяват събития?

 

 

изгониха журналистите министър на образованието перник среща
Предишна Петима от Перник и Радомир застават пред съда за кражба на звънци, контрабанда, фалшив документ и дрога
Следваща Бъдещи полицаи от Х ОУ „Алеко Константинов“ поздравиха директора на ОДМВР с професионалния празник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *