Начало / Политика / Общинските съветници от АБВ дадоха отчет пред избиратели

Общинските съветници от АБВ дадоха отчет пред избиратели

abv-2

Общинските съветници от ПП АБВ-Петър Първанов, Александрина Костадинова и Снежанка Викторова  се срещнаха с жители на с.Ярджиловци. Mред представителите на местната власт хората от селото настояха да се вземат спешни мерки за стартирането на втория етап от проекта за  изграждането на водопроводната мрежа в селото, тъй като срокът изтича. Около 15% от населението все още няма питейна вода, а това ще се случи след реализирането на втория етап на проекта.”Ние сме в 21 век и е немислимо да разчитаме само на бунари”, категорични бяха жителите на Ярджиловци.

След поставянето на новия водопровод, улиците са непроходими при дъждове. След първия етап на проекта не е извършено така нареченото ”обаластряване”, жалваха се още местните хора. Те поставиха редица проблеми, сред които бяха липсата на асфалт по улиците, ограничено улично осветление и не на последно място – липсата на ранен пътнически превоз за пътуващите работници до Батановци и Перник.

От години има проект за възстановяване на подовата настилка и подмяна на дограмата на физкултурния салон на училището на стойност около 33 000 лв. Защо не се реализира?!, питаха хората. Салонът ще бъде от полза както за нашите деца, така и за нас, възрастните, които се занимаваме със самодейност и спорт, категорични бяха в изказванията си местните. Според тях, за да се върнат младите на село, трябва да им се осигури поне минимален комфорт. Това, обаче ще стане само с реални действия, а не с думи на хартия.

”Омръзна ни този преход. Искаме държавници, които мислят за народа си, а не политици, които мислят само за себе си“, категорични бяха жителите на Ярджиловци.

От името на общинските съветници от ПП АБВ, председателят на областното ръководство на партията в Перник и заместник председател на ОбС Петър Първанов обеща на местните да съдейства за решаването на проблемите им и да ги информира за свършената работа в най-скоро време.

abv-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *