неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Задейства се нова престъпна схема за кражба на фирми и ЕТ в Перник

Задейства се нова престъпна схема за кражба на фирми и ЕТ в Перник

сн. vsekiden.com
сн. vsekiden.com

Задействана е нова престъпна схема за кражба на фирми и ЕТ в Перник. За това алармира на страницата си във фейсбук адвокатът Анжела Асенова, позовавайки се на пресен случай в нейната кантора.

Всеки, който има регистрирано дружество или е  едноличен търговец, трябва да  активира услугата за получаване на SMS , когато в Търговския регистър са заявени нови обстоятелства по партидата на негово дружество или ЕТ, предупреждава адвокатката, подчертавайки, че това е начин да следите стриктно за състоянието на вашата фирма.

Проверявайте ежедневно и в Електронния търговски регистър дали случайно не е подадено заявление за вписване на промени, съветва тя. Това важи особено при дружества, които имат активи, твърди Анжела Асенова.

Новата престъпна схема краде фирми като се избягва нотариалното удостоверяване и връзката между Търговския регистър и нотариусите. Така след няколко дни  може да установите, че вече не сте управител и собственик на дружеството и че фирменото ви имущество вече е продадено.

Не подценявайте съветите на адвокат Асенова и не се отказвайте всеки ден по няколко пъти да проверявате  в Търговския регистър наред ли е всичко с фирмата ви, за да се предпазите от нагли мошеници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *