вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Хотелиери се оплакват, че няма български туристи по морето

Хотелиери се оплакват, че няма български туристи по морето

Chernomorie

Хотелиери и ресторантьори по морето плачат за български туристи. „Те не са избирали да почиват у нас, а в Гърция. По-платежоспособни са и харчат с широки пръсти за хубава храна и нощувки, за разлика от бедни поляци, чехи и немци, които пълнят базите по Южното Черноморие в момента“. Това каза Веселин Налбантов, председател на „Съюза на собствениците” в Слънчев бряг.

„Когато българите идват на море плащат, не са капризни, не се напиват и са възпитани“, коментира Налбантов. Действително, според официалните данни на НСИ през това лято българите са пътували рекордно по почивки в чужбина. Близо 200 000 нашенци са пътували само през юни.

Вчера премиерът на Гърция Алексис Ципрас също коментира родното туристическо преселение и посочи, че през тази година близо 1 млн. българи са посетили страната, пише Economic.bg.

Според Налбантов една от причините българите да избират Гърция е, че пътят до морето ни не е уреден. Към комплекса има огромни тапи и понякога се чака с часове, за да се стигне до хотела, посочва хотелиерът. От друга страна обаче много българи се оплакват от качеството на услугите по родните курорти, както и от цените на чадърите и шезлонгите и съответно избират да почиват в съседни страни.

Хотелиерката от курорта Лозенец Таня Желязкова изрази мнение, че софиянците избират Гърция, защото им се струва по-близко и е по-евтино, предаде „Труд“. Ресторантьорите в Созопол, Приморско, Лозенец и Царево се оплакват от обедняване и на чуждите туристи, които вече не харчат толкова пари, когато идват в България. Тази година обаче се наблюдава сериозен наплив на туристи от Полша и Чехия.

Източник: actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *