сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Извън Перник / US-учени с уникално откритие за дома ни, опасно е да се живее на високите етажи

US-учени с уникално откритие за дома ни, опасно е да се живее на високите етажи

blokove

Поговорката моят дом е моята крепост не случайно се е появила. Човек се чувства най-добре в това негово място, където всичко е подредено и нагласено, според неговия вкус.

Учени обаче са провели експеримент, за да определят дали собственият ни дом не крие някаква опасност за здравето ни. Резултатите показали, че наистина има значение къде живеем.

Американски учени са разбрали на кой етаж е най-полезно да живеят хората. Оказа се, че животът на горните етажи оказва неблагоприятно въздействие върху психическото здраве на човек. Според експерти не трябва да се живее в помещения над третия етаж. Освен това, в случай на извънредна ситуация, дори и от прозореца на третия етаж можете да скочите, като ще получите минимални наранявания.

Имайте предвид, че животът на първия трети етаж е от полза само ако жилищната сграда се намира е екологично чист район. Но ако къщата се намира в район със замърсена среда, на горните етажи въздухът ще бъде по-чист от приземните.

Основната причина, поради която експертите не препоръчват да живеете над третия етаж, е заради силата на магнитното поле. Колкото по-висок е апартаментът, толкова по-слабо е полето, а това вече оказва неблагоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата, нервната и имунната система, тъй като те са изложени на по-големи натоварвания.

Също така на горните етажи електрическите устройства произвеждат повече електромагнитни вълни поради натоварването им. От своя страна, електромагнитните вълни засягат психическото здраве на човек, както и качеството на съня и настроението му. Експертите препоръчват при възможност да се преместите в по-долните етажи или в самостоятелна къща./Zdrave.to.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *