четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Спорт / Стискаме палци на Константин Георгиев на Европейското по шах

Стискаме палци на Константин Георгиев на Европейското по шах

Kosio shax 2
9-годишният Константин Георгиев от Перник отива на Европейско първенство по шахмат за деца и юноши. За успешното представяне на момчето бе отпусната финансова помощ от 1600 лева от Общински съвет -Перник. Решението бе взето на заседание на местния законодателен орган, след като бе поискана подкрепа от председателя на шахматен клуб „Юри Бендерев”, в който той тренира. Състезанието ще се проведе от 17 до 28 август в град Прага, Чехия.
Константин Георгиев е шампион за страната за 2016 година при момчета до 10 години по блиц-шахмат и бронзов медалист по класически шах. Като такъв той е получил квота за участие в Европейското първенство в Прага, но трябва да заплати таксите за участие, останалата част от необходимите средства са осигурени от спонсори.
Талантливият перничанин е носител на сребърни медали от Световното първенство за деца по ускорен шахмат и блиц за 2014 година.
„Вярвам, че ще постигнем целите си, вярвам в успеха на Константин”, сподели неговият треньор Първан Аспарухов и благодари за подкрепата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *