вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Спорт / Шапки долу пред Тодор Скримов! Новият български символ

Шапки долу пред Тодор Скримов! Новият български символ

Todor Skrimov

В България символите са кът. Особено спортните. То спорт не остана, камо ли символи. Цвети Пиронкова, Радо Янков, Кобрата, Златните момичета и май дотам. Гришо е повече Дришо, а Бербатов май е пред пенсия.

При този кът на символи е цяло чудо, че волейболът не спира да произвежда такива. При това от национален мащаб. Като Тодор Скримов. В някоя друга страна той щеше да е истинска звезда. Нямаше да слиза от вестникарските страници, нямаше да излиза от телевизионните студия. Защото е всичко онова, което нормалните хора би трябвало да искат да бъдат.

В последните няколко месеца Тодор направи толкова много запомнящи се неща, че е грехота да се търси само жълтото в тях. И най-малкото е, че залюби с учителка, а не с плеймейтка, певачка или някакъв друг продукт на кръжока „Коельо“.

През май Скримов се върна у нас и игра за купата за…Миньор Перник! За последния в Суперлигата. Защото си е неговият отбор и смяташе, че му дължи този жест. И го направи, нищо, че от ЛукОйл му даваха 40 000 лева! Извинявайте, но колко човека в тази българска мизерия изправени пред 40-те хиляди лева ще послушат сърцето си!?

При Тодор обаче сърцето е водещо. И снощи /3 юли/ отново се видя в двубоя на живот и смърт срещу Австралия. Изнесе го той. Беше навсякъде, отигра почти всичко, завърши последната историческа точка. И го направи на инжекции, защото само преди седмица рухна в Благоевград контузен.

Извинявайте, но ако това не е национален символ, кое е!?

Източник: 7 дни волейбол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *