Рок музиканти поднасят цветя за Перник

17 октомври 2013 г. 14:52 ч.0 коментара

Bad_City

 Здрав рок в Деня на града 19 октомври. Любителите на твърдия саунд ще се изкефят на изпълненията на три от най-популярните пернишки банди. На сцената пред Двореца на културата ще се качат музикантите от “Bad city”, “STRIX” и “100″. Концертът е с начален час 16, 00. В продължение на близо два часа ще прозвучат кавъри на вечните рок хитове, както и авторски парчета. Организатор на концерта е Общинският младежки дом в града.

Рок група “100″ е създадена в края на  2008 г. в гр. Перник. Инициатор е Стампи, който  и до момента е ръководител на групата. От 2009 г. бандата репетира в залите на НЧ ”Пробуда-1935 г.” в кв. ”Бела вода”. Групата има  самостоятелни и съвместни изяви в Перник и страната. Музикантите са свирили на тържествата по случай 80 години от обявяване на Перник за град, Анти-СПИН концерти, на благотворителния концерт в помощ за децата на Хаити, на феста Мото рок Ждрелото в гр. Трън, на Julay morninng. Момчетата са правили много турнета в различни градове, били са на съвместно турне с Миро, а във Варна са свирили като подгряваща група на „Сигнал”.

Група “STRIX” е създадена на 11.11.2011 г. в град Перник. Музикантите свирят блус, рок и хард рок.  Членове на групата са Бисер Ненков – барабани и вокали, Валентин Валентинов – китари и вокали и Александър Александров – бас китара и вокал.

“Bad City” е създадена през 1992 г. от Стоян Стоянов, Людмил Стойнев, Любомир Цветанов и Ивайло Павлов. През годините групата има многобройни участия в клубове и концерти в София и страната. Работи съвместно и с други музиканти, издава албум „Golden rock covers”. След трагичен инцидент Bad City продължават без Стоян Стоянов. След време групата се разпада и през този период всеки от музикантите свири в различни групи в страната и чужбина. В началото на 2012 г. Bad City се събира отново в същия състав, с едно допълнение – китаристът Марио Драганов.

 

Отговорете


*

Current month ye@r day *