вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Отдават на концесия 25 автобусни спирки в Перник

Отдават на концесия 25 автобусни спирки в Перник

Avtospirka

Отдават на концесия всички 25 автобусни спирки в посока Перник-Изток и обратно. За да стартира процедурата се чака задължителното решение на Общинския съвет на 4 август 2016 г., за когато е насрочена редовна сесия на местния законодателен орган. Предварителните прогнози са, че то ще бъде положително.

От центъра в посока кв. Изток най-напред се започва от спирка „Шахтьор”, после тази на Пашов, „Винпром”, спирката на разклона на Тева, „Домостроителен комбинат –Мошино”„Детска градина – Мошино”, „ІV СОУ”, СБА, ”Бучински път”, в посока „Метал“ сп. „Албените“, сп. между бл. 20 и бл. 21 „Езикова гимназия”, 2 спирки на гара „Метал” /крайна спирка/.

В посока центъра спирките също са добре познати. На всяка и в двете посоки са предвидени и търговски обекти

Една от спирките, които ще бъдат отдадени на концесия е кв. Радина чешма в посока центъра на града.

25-те автоспирки влизат в програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост.

Седем на брой са спирките, на чиято територия има разположени лавки за вестници, хранителни или козметични стоки, чиито собственици плащат наем на Общината. 15 са новите малки и естетични конструкции на местата за чакане за градския транспорт в Перник. Те са красиви, но хората не ги одобряват, защото не могат да предпазват от вятър, дъжд и сняг. Старите автоспирки, които са направени от метални платна и са далеч по-грозни, са предпочитани от перничани, защото под заслона е достатъчно широко, има място за сядане и дъжд не може да навали пътниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *