неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Спорт / Община Перник обновява зала за футбол за 300 000 лв.

Община Перник обновява зала за футбол за 300 000 лв.

Obshtina Pernik i carkvata

Община Перник ще обнови и ремонтира зала за футбол в спортния комплекс „Миньор” за 299 724,90 лв. Местната управа ще кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта, за което Общинският съвет даде благословията си.

В момента залата е в окаяно състояние. Целостта на покрива е нарушена и има видими пукнатини. Сградата частично не е защитена от атмосферните влияния и водата свободно достига до вътрешността на стените. Мазилката на места е оголена до тухла. Нарушена е подовата настилка, стените са неизмазани и разбити, а на места има пукнатини. Липсват ВиК-елементи, включително и тръби за отопление. В санитарните възли липсват душове, тоалетни и др. На места няма прозорци, кабели и табла.

Общината има готовност с разработен технически проект за обновлението на тренировъчната зала. Предвижда се подмяна на дограмата, ремонт на покрива с хидроизолация, доставка на изкуствена трева, измазване на стените и таваните, подмяна на ел.инсталацията, монтаж на информационно табло с часовник и др.

Спортната зала ще бъде предоставена за безвъзмездно ползване – изцяло или частично, за определено време на училищата и детските градини в община Перник, както за тренировъчна и състезателна дейност на учениците, обеща кметът Вяра Церовска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *