понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Нова мода: Собственици на баровски лимузини луднаха по стикери на СИК и ВИС

Нова мода: Собственици на баровски лимузини луднаха по стикери на СИК и ВИС

VIS-2

Стикери на възродената групировка ВИС-2 масово се лепят на суперлуксозни коли. Собствениците им се надяват по този начин да „застраховат“ лимузините си срещу посегателства на автоджамбази. Манията по лепенките с изобразения лъв, но гледащ наляво, а не надясно, както по времето до убийството на Жоро Илиев, вече красят предните стъкла на стотици автомобили.Собствениците си поръчват стикерите за по 10 лева от интернет форуми, където се предлагат освен лепенки и различни сувенири с логото на възродената ВИС. Въпреки че близки до групировката твърдят, че лепенките се слагат само на коли на техните служители, с тях вече са се сдобили много хора, които нямат нищо общо с ВИС. Повечето автомобили са с провинциални номера, пише „България днес“.

Манията по ВИС-2 доведе и до масови поклонения на гробовете на Васил и Жоро Илиеви. Въпреки че двамата бяха убити преди доста години, напоследък образите им все повече се идеализират и почти вече са митологизирани.

В групите в социалните мрежи, посветени на босовете на ВИС, постоянно се пускат снимки на младежи, засвидетелстващи почит пред Императора и Главния. Логично, заради крехката си възраст, те няма как да са познавали Васил Илиев, малко вероятно е и да са имали личен контакт с убития 10 години по-късно Жоро. Те обаче митологизират образите на двамата и се кълнат във вярност към тях дори след смъртта им. Смятат, че ако братята бяха живи днес, обстановката в страната щеше да е далеч по-стабилна.

„Искам да се върнат и да имаме хубава държава“, споделя Тихомир Георгиев.

„Те бяха пазителите на България. В момента сме разграден двор. Когато те бяха властта, не можеше чужди да припарят“, добавя Константин Стоичков. Трети коментират възраждането на ВИС-2, с което се зае съратникът на Жоро Илиев Росен Карана.

На корпорацията се възлагат надежди като към месия – не толкова типични за бизнес компания, колкото към политическа сила, „която ще оправи държавата“.

Дискусиите текат във форумите в интернет, а феновете на висаджийските босове съвсем не приемат добре „иноверците“. Към осмелилите се да ги критикуват, че се кланят на „мутри“ и „убийци“, отправят доста остри отговори, а понякога и дори заплахи./БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *