неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Спорт / Младите волейболистите на „Миньор” се класираха на престижното второ място

Младите волейболистите на „Миньор” се класираха на престижното второ място

IMG_1305

IMG_1308

Младите волейболистите на „Миньор” /Перник/ се класираха на престижното второ място, а шампион на  България по волейбол за момчета до 15 години стана Виктория Волей (Пловдив)  . Оспорваната битка се проведе днес в зала „Борис Гюдеров” в Перник, която беше домакин на турнира.  Въпреки усилията и сканидранията на публиката за момчетата на миньорския град по-добри се оказаха техните връстници от града под тепетата.

IMG_1316

„Мисля, че стана много хубав турнир. През тези пет дни видяхме най-доброто от децата, волейболисти до 15-годишна възраст”, сподели президентът на волейболен клуб „Миньор” и зам.-председател на Общинския съвет Петър Първанов.

„Сигурен съм, че всички деца, които видяхме в битката, ще успеят да  развият своя потнециал в областта на спорта и след  няколко години ще ни радват в националния отбор. Мисля, че все повече хора и младежи трябва да бъдат ангажирани със спорта, за да можем да се радваме на добри резултати”, категоричен е Първанов.

„Въпреки  второто място, не сме разочаровани, а сме горди с нашия клуб . На полуфинала вчера победихме миналогодишния шампион „Арда”. „Виктория волей”зае заслужено първото място. При тях нивото на организация е много по-добро. В основата може би стоят добрите финансови средства, с които разполага клубът. И мисля че заслужено спечелиха. За нас и хората, които се занимават с волейбол, както и за град Перник,  е наистина голям успех”, сподели Петър Първанов.

IMG_1296

Петър Първонов и народният представител от АБВ и член на Управителния съвет на клуба Лъчезар Никифоров, които наблюдаваха зорко играта на младите волеболисти, връчиха част от медалите и купите на финалистите.

IMG_1323

„За моя голяма радост това е втория медал след възстановяване на детско юношеската школа през далечната 1995 година”, припомни Лъчезар Никифоров.  Първият беше бронзов на републиканското първенство в Монтана през 2001 година. Тогава играхме със Славия /София/ на полуфинал. Беше също драматичен мач, както настоящия.  Сега пък сребърен медал, което е най-голямото постижение на детско юношеско спортно направление. Освен това ние сме участвали във всички финали на кадети и сме стигали до четвърто място. Има едно надграждане през годините, от първия треньор Румен Златанов и от сегашния Ангел Василев. Още повече срещу противника „Виктория волей”, които се  развиват доста професионално, това е един голям успех”, коментира Лъчезар Никифоров.

IMG_1328

Ето пълното класиране на турнира

1.       Виктория Волей /Пловдив/

2.       Миньор /Перник/

3.       Арда/Кърджали/

4.       Славия /София/

5.       Пирин /Разлог/ 

6.       Черно море /Варна/ 

7.       Добруджа /Добрич/

8.       Марек /Дупница/

IMG_1327

В рамките на турнира бяха раздадени и плакети в различни категории.

1.Най-добър нападател: Мирослав Димитров – Виктория волей

2. Най-добър разпределител: Любослав Телкийски – Виктория волей

3 . Най-добър изпълнител на сервис:Александър Атанасов – Миньор

4. Най-добро либеро:Благовест Минчев – Виктория волей

5. Най-добър централен блокировач: Николай Захариев – Славия

6. Най-полезен състезател /MVP/: Петър Петров – Арда 

IMG_1317IMG_1320 IMG_1322 IMG_1276 IMG_1277 IMG_1281 IMG_1282 IMG_1283 IMG_1290 IMG_1302 IMG_1309 IMG_1312 IMG_1313

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *