вторник , 20 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Магията на Сурва отново събира млади таланти в литературен конкурс

Магията на Сурва отново събира млади таланти в литературен конкурс

p1470041

„Магията на Сурва” е темата на литературния конкурс за ученици, който обяви Регионалната библиотека „Светослав Минков” в партньорство с Община Перник. Арт-надпреварата е втора поред и е посветена на юбилейния ХХV Международен фестивал на маскарадните игри. В конкурса може да участват ученици от ІV до ХІІ клас в разделите поезия и проза. Талантът на младите перничани  ще се изяви в стихотворения, есета, разкази. Всеки от участниците избира някой от посочените жанрове, но е възможно участие и в двата раздела.

На отличените участници се присъждат първо, второ и трето място по възрастови групи. Наградите са материални и са подсигурени от общината и основния спонсор на фестивала.

Твобрите на призьорите ще бъдат публикувани на FB-страницата на фестивала, на страницата на общината и ще бъдат отразени подобаващо от основните медийни партньори БНР и БНТ. Класираните на първите места произведения ще бъдат публикувани на страниците на в каталога за Сурва 2017 г.

Първото издание на конкурса бе за ХХІV-то издание на маскарада, през януари 2015 г.

p1470025 Представените творби ще се разпределят в две възрастови групи. Първата е ІV – VІІ клас, а втората – VІІІ – ХІІ клас.

Учениците изпращат своите произведения на имейл: :
rb_pernik@abv.bg  или на адреса на библиотеката – пл. „Кракра” №1 – РБ „Св. Минков”

P1460939

Творбите трябва да бъдат до 3 печатни страници. Те се изпращат в 3 екземпляра ако се изпращат чрез пощата, или чрез прикрепен файл на електронната поща на библиотеката. Под всяка твобра се изписват името, презимето и фамилията на автора; класа, името и адреса на училището или школата; e-mаil и телефон за връзка.

Крайният срок за представянето на произведенията е 25 януари 2016 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 31 януари 2016 г. от 14 часа пред Двореца на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *