вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Глобяват производители за захар в меда

Глобяват производители за захар в меда

med

Българската агенция по безопасност на храните глобява производители на мед, които слагат захар в продукта, съобщиха от БАБХ . Стана ясно, че Агенцията е направила проверка на меда, предлаган в търговскиje вериги у нас. Тя е била планирана, не е извършена по сигнал, казаха от институцията.

Проверката е правена в продължение на няколко седмици. В акредитирана лаборатория на БАБХ са изследвани 27 проби мед за фалшификации, 2 от тях са положителни за добавени захари. „Захарите в никакъв случай не са опасни за здравето на потребителите. Въпреки това е забранено да се добавят захари в меда, затова не можем да подминем нарушенията“, поясниха от БАБХ пред наш репортер.

На едното производствено предприятие е съставен акт за установяване на административно нарушение, а другото в момента е неработещо. „Глобени са само предприятията, които са произвели меда. Няма как да глобим търговските вериги, които са разпространители на меда, защото те не са длъжни да знаят дали с меда има проблеми или не“у казаха още от БАБХ.

Източник:www.kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *