четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Извън Перник / Гери Дончева: Ще си изчистя тялото, стига с това месо

Гери Дончева: Ще си изчистя тялото, стига с това месо

20160902.jbduiepnxk

Всички помним рекламата на сирене „Булка”. Отчупва се парченце и попада в пищната гръд на хубавица, тази хубавица е Гери Дончева! Моделката е петият участник във „Фермата” и заедно с Елен Колева, Ася Капчикова, рапъра Dee, Крум Савов и т.н. ще ни върнат 100 години назад, за да разберем как са живели предците ни.

Гери е изявен модел, певица, писател и какво ли още не. Преди по-малко от година представи успешно България на конкурса „Мис Глоубъл”, където завърши четвърта. Ето какво сподели чаровната брюнетка, преди да се впусне в поредното си приключение в култовия риалити формат, който стартира на 11 септември в ефира на БТВ.


09_doncheva3.JPG– Гери, как такава хубавица като теб се е навила да участва във фермерското шоу?
– Много исках да ми се случи нещо различно. Животът ми е наситен с много хубави моменти, но въпреки това с еднообразие от хора. Смятам, че в това предаване ще се запозная с колоритни личности с характер. Вярвам, че ще изградя приятелства за цял живот. Искам да ми се случи нещо интересно и приятно. Това е и едно предизвикателство за самата мен.

– Ако съдим по външния ти вид, то досега никога не си се сблъсквала с живота на село?…

– Грешите. Медиите предпочитат да тиражират мои снимки по бански или в някакви дворци в Лондон, а нещата зад кадър не са интересни за широката аудитория. Имала съм досег със селския живот. Летата съм ги прекарвала при баба и дядо на село, но това е най-малкият ми допир със селото. Наскоро се върнах от благотворителни мисии в Камбоджа и Виетнам, където се

сблъсках с безкрайна мизерия 

Имам опит с натуралния начин на живот.

– Какво чувстваш при срещите си с наистина гладуващи и бедстващи хора? Това по някакъв начин не те ли депресира?

– Не ме депресира, по-скоро ме приземява, дава ми поглед върху реалността. Не ме натъжава, защото в природата има баланс и все някъде трябва да е минус. Не може навсякъде да бъде плюс, да изпъкват положителните неща, а трябва да има някъде отрицателни.

– Кое най-много те плаши дни преди да заживееш в най-коментираната ферма? 

– Най-големият ми страх е това, че от нищо не ме е страх. Силовите изпитания, на които ще бъдем подложени, са със състезателен характер, а не на живот или смърт.

Техниката изобщо няма да ми липсва, ще успея да си почина и да си изчистя съзнанието. Моето ежедневие е свързано с непрекъснати телефонни разговори – и във връзка с бизнеса ми на морето, и с моделската ми кариера. Във „Фермата” няма да имам телефон – това е просто страхотно! Що се отнася до липсата на хубава храна – какво й е на храната на село?! Домати, краставици – какво му трябва друго на човек. Тъкмо да си изчистя малко тялото, стига с това месо.

– Ако във „Фермата” попаднеш сред хора, които по някакъв начин омаловажат твоите постижения и теб самата, какво ще предприемеш?
– Който не оценява моите качества, постижения, достойнства, то си е за него. Няма нужда всеки да ме харесва и да знае за моите успехи. Не правя нищо, за да чуя нечие “браво”, а за себе си и няма да се обяснявам на никого в предаването.

– Притесняваш ли се, че по време на тази изява и след нея наред с положителните коментари ще завалят и критични, негативни и дори обидни?…
– Обидните коментари съм ги срещала вече в качеството си на популярен човек. Убедена съм, че след предаването ще бъдат още повече. Наред с критичните обаче ще има и положителни. Вярвам в баланса в природата и се старая да не се влияя от каквито и да е коментари. Кучета винаги ще има и те винаги ще лаят.

– Мартин Карбовски преди време те нарече „кучка”, дори изрази крайна позиция, че мрази хора като теб. С каква му стана трън в очите?
– Този въпрос трябва да бъде отправен към Мартин Карбовски, а не към мен.

– Чувала ли си и от други хора несправедливи епитети за себе си? Не смяташ ли, че българите често изразяваме крайна позиция за другите, без да ги познаваме…

– Никога

не си позволявам да лепя етикети 

не говоря лошо за другите, дори и да си го мисля. Никой няма нужда от такава обидна критика. Не мисля лошо никому, а ако някой мисли така за мен – за него си е. Ако някой на теб ти подари подарък, а ти не го приемеш, подаръкът остава за подаряващия. Така е и с обидата – ако не я приемеш, тя остава за обиждащия.

09_doncheva2.JPG

– В началото на годината беше специален гост на Виенския бал в Австрия, където си се срещнала с бъдещия президент на страната, нали така? Разкажи ни малко повече за тази визита и въобще как дойде поканата?

– Поканата дойде от близък познат – Руди Фалат, когото познавам покрай Руския бал в Лондон, на който присъствам от 2010 година насам. Там се срещам с хора от всякакви сфери на шоубизнеса, на бизнеса, с представители на политическия елит на света. Тези хора се занимават с благотворителни каузи, но в повечето случаи държат да останат извън светлините на прожекторите. Радвам се, че имам възможността да си общувам с тях.

На този бал бяха още Памела Андерсън, синът на Ален Делон… Всичко е лъскаво и прекрасно, дават се безкрайно големи средства, които след това се разпределят за благотворителни каузи.

– Имаше честта да представиш България на „Мис Глоубъл 2015”. Наистина ли си спряла да се храниш преди конкурса? Тези непрекъснати диети не ти ли вредят?
– За мен беше изключителна чест да представя България на този конкурс, който се ползва с голямо уважение в Америка. Нека стане ясно на читателите на „ШОУ”, че това не е конкурс за красота. „Мис Глоубъл” е конкурс, който представя красотата отвъд физическите измерения. Всяка една претендентка има богат опит в благотворителни каузи по целия свят. Момичето, което спечели, представляваше Австралия и не само че се занимава с благотворителни каузи, но за нейните 25 години е отгледала брат си, който е дете със специални нужди. Той има синдром, който

уврежда неговата менталност

има и аутизъм, както и куп други неща. Но въпреки болестта на брат си тя е успяла да съхрани себе си, да дарява на хората щастие. Всички момичета, които попаднаха в Топ 5, бяха абсолютно заслужили да са там. От тези пет първи момичета аз съм единствената, чийто майчин език не е английският.

А колкото до гладуването, даже напълнях с няколко килограма, и то защото тренирам. Имам треньор, с когото работя и тогава той ми направи такъв режим, че килограмите, които наддадох, бяха изразени в мускулна маса. Наблегнах много на коремните преси, но това го прави всеки един спортист преди някакво състезание. Чувствах се добре, в перфектна физическа и ментална форма.

– Носиш много дини под една мишница, но кое наистина ти доставя удоволствие и го правиш с голям кеф? 
– Никога не съм носила много дини под една мишница. Когато си подхвана книгите, се занимавам само с тях. След това два месеца седя по цял ден в студиото и записвам песни, като дойде летният период, съм на морето в хотела и правя само това. Най-голямо удоволствие ми доставя актьорската игра и работата ми с децата. Ако имах повече време, щях да се занимавам с деца, които са със специални нужди и са по домовете. Към момента си общувам с деца от два такива – „Българка” в Стара Загора и още един в Пловдив.
Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ /БЛИЦ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *