петък , 20 април 2018 г.
Начало / Общество / 7000 фиданки залесиха служители от областната администрация, полицията и пожарната край Чуйпетлово

7000 фиданки залесиха служители от областната администрация, полицията и пожарната край Чуйпетлово

zalesyavane-5

140 служители от областната администрация, полицията и пожарната в Перник засадиха 20 декара със 7 000 фиданки в землището на село Чуйпетлово. Поредната акция по засаждане на дървета в областта по повод „Седмицата на гората” е по инициатива на областния управител Ирена Соколова и директорите на ОД на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. В общата инициатива на държавните структури бяха засадени  явор, бял бук и бреза.

 

Терените са избрани от Югозападно държавно предприятие. Иглостната растителност върху тях е санитарно изсечена  заради нападението от корояд.

 

„Зелената инициатива е традиционна, като всяка година залесяваме различни райони в областта. Всяко дърво е важно! Днес работим на терени, които принудително са изсечени, за да се опази биоразнообразието. Това е едно от поредните действия за ограничение на вредното влияние на корояда“, заяви областният управител Ирена Соколова. И допълни, че участието на всеки един е значимо не само в засаждането на нови дръвчета и създаването на нови гори, но и заради социалната отговорност.

 

 

От своя страна ръководителят на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ Дамян Дамянов сподели професионалното си мнение за състоянието на гората и предложи да има последваща и регулярна обща дейност по залесяване и грижа към гората.

 

Това е първата от поредица предвидени съвместни инициативи на трите държавни администрации. Ирена Соколова и комисарите Попов и Марков ще продължат активно работа по изпълнение на социално значими теми и проекти  за областта.

zalesyavane-2 zalesyavane-1 zalesyavane-4 zalesyavane-3

Следваща Ред в ТЕЛК, но без да се отнемат инвалидни пенсии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *