понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Жълтини / 7 тайни сигнала на високото кръвно

7 тайни сигнала на високото кръвно

kravno-aparat-kravno

Ново проучване доказва, че 75% от българите са с високо кръвно, но всеки трети не е наясно с диагнозата си и подходящото лечение. Докторите казват, че статистиката е доста притеснителна, защото води до инсулт или инфаркт.

Редовните прегледи са най-добрата профилактика за здравето и живота ни, но ако имате съмнения за сърдечни заболявания или високо кръвно, тогава се оглеждайте за тези симптоми.
Ако се грижите достатъчно добре за кожата си, а тя постоянно е суха и благодарение на това изглежда и по-стара, отколкото е възрастта ви, може и да страдате от недиагностицирано високо кръвно. Този симптом е особено характерен за жени между 40 и 49 години.

Понякога честото ходене по малка нужда може да е причинено от инфекция на пикочния мехур. Друг път може да означава приемането на много течности, а в трети случаи може да говори за хипертония. Когато кръвното налягане е прекалено високо, сърдечният мускул отслабва, което често води до повреда на капилярите на бъбреците. Ако постоянно се оплаквате от болки в стомаха, а нито гастроентеролог, нито коремен хирург може със сигурност да каже от какво страдате, не е изключено кардиологът да е вашият човек. Този симптом понякога се свързва с високо кръвно налягане.

Хората, които често се оплакват от подуване на корема, хронична диария или стомашни крампи, е добре да сменят начина си на хранене.
С течение на годините зрението се влошава, но ако сте достатъчно млади, а наблюдавате кръвоизливи в очите или внезапно влошаване на зрението, това може да говори за високо кръвно налягане. Също като бъбреците здравето на очите зависи от правилното кръвоснабдяване, за да функционират правилно.

Въпреки че не е директен знак за инфаркт, виенето на свят е един от първите симптоми при инсулт. Тъй като високото кръвно може да доведе до такова състояние, замайването не бива да е нещо, което да се пренебрегне с лека ръка. Ако не страдате от безсъние, не би трябвало да се чувствате уморени постоянно.

Да се чувствате отпаднали през целия ден, може да е сигнал за високо кръвно налягане.
Повечето килограми може са потенциален фактор за високо кръвно налягане. Освен това може да са причина за развитие на диабет и висок холестерол./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *