понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Бизнес / 66 безработни пред сключване на трудов договор от общо 223 посетили трудовата борса в Перник

66 безработни пред сключване на трудов договор от общо 223 посетили трудовата борса в Перник

 

borsa_1

223 души от област Перник, търсещи работа, се включиха в проведената на 16 Април 2019 г. трудова борса по проект „Национална EURES мрежа“ на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, организирана от Дирекция „Бюро по труда” /ДБТ/ в гр. Перник.

16 работодатели от областта и от София заявиха 132 свободни работни места от следните браншове: производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военно окръжие – Перник.

Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 66 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да се запознаят на място с работните места с цел постъпване на работа, съобщи директорът на ДБТ Росен Симеонов

Трудовата борса премина при добра организация и голям интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен контакт между тях и работодатели от различни браншове.

Бюрото по труда осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите пък бяха запознати с възможностите за търсене на работници от ЕС и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани от трети страни.

 borsa_5 borsa_2 borsa_3 borsa_4

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *