понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / 63-ма от община Радомир посетиха трудовата борса „Готови за работа“, 12 са пред сключване на договор за работа

63-ма от община Радомир посетиха трудовата борса „Готови за работа“, 12 са пред сключване на договор за работа

rabota-intervyu

63 търсещи работа лица от община Радомир се включиха в проведената трудова борса по проект „Готови за работа“ на 26 септември 2018 г. . 12 от тях са пред сключване на договор за работа. Борсата бе организирана  от Дирекцията „Бюро по труда” и радомирския й филиал, съобщи директорът на службата по заетостта Росен Симеонов.

В трудовата борса взеха участие 11 работодатели от областите Перник и София от следните браншове: производство на електрически съоръжения, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военното окръжие – Перник. Присъствалите работодатели заявиха 53 свободни работни места.

Трудовата борса премина при добра организация и интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен  контакт между тях и работодатели от различни браншове.

Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 12 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа, съобщи още Росен Симеонов.

На събитието бяха попълнени 51 анкетни карти за удовлетовореност от търсещите работа лица и от работодателите. 72 % от анкетираните хора са дали добра и отлична оценка на събитието, а всички присъстващи работодатели са оценили срещата като полезна за тях.

Дирекция „Бюро по труда“ осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите, бяха запознати с възможностите за търсене на работници от ЕС и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *