вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Култура и образование / 610 самодейци са участниците в Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019

610 самодейци са участниците в Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019

fb_img_1561808510021
610 участници ще се включат в 12-то издание на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019.  Талантливите самодейци са представители на народни  читалища, музикални училища и клубове. Събитието ще бъде на 30 юни /неделя/ от 8:30 часа на площада  пред местното читалище и ще продължи с дванадесет часова програма и гости от Гърция.
Главната цел на проявата е поддържането на танцовото, музикалното, певческото и словесното изкуство за традиционен фолклор в селищата около планината Витоша и по поречието на реките Струма и Места.
В нея ще се изявяват индивидуални изпълнители и групи за традиционен фолклор във всички възрасти. Всички участници получават грамоти за участие, а най-добре представилите се – дипломи, купи, плакети и медали.
Съборът има конкурсен характер. Жури от специалисти в областта на фолклора ще оценява изпълненията.  Председател на журито е доц. д-р Албена Георгиева – председател Институт за  етнология и фолклористика с етнографски музей при  Българска академия на науките /ИЕФЕМ при БАН. иа Цветанка  Атанасова – етнолог от гр. Перник и  Милчо  Георгиев – етнохоролог от гр. Перник
Съборът се организира от НЧ “Пробуда – 1937 г.”, кметството в село Кладница, с подкрепата на Община Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *