понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / 500 порции сурвакарска кавърма готви Иван Звездев в Перник

500 порции сурвакарска кавърма готви Иван Звездев в Перник

ivan-zvezdev-2
500 порции сурвакарска кавърма ще забърка известният кулинар Иван Звездев в Перник. Традиционната гозба за нашия край той ще съчетае със съвременни продукти. Кулинарната демонстрация ще се бъде на 29 януари, тази неделя между 11 и 12 часа на естрадата в градския парк и е в рамките на провеждащия се в града ХХVІ-ти Международен фестивал на маскарадните игри.
Градусът на кулинарното шоу ще бъде вдигнат и от танцовите изпълнения на клуб „Еуфория“ при ОУ „Христо Смирненски“ – град Радомир и самодейния състав при читалище „Чичо Стоян“  – село Дивотино, с ръководител Юлиян Кралчев.
 Шеф Звездев готви кавърма и миналата година, но сега от гозбата са изключени яйцата. Сега рецептата е надградена, като в нея са включени и други съставки.
Вижте какво включва рецептата на шеф Иван Звездев:
Свинско месо – 60 кг
кромид лук – 20 кг
пресни печурки- 10 кг
печени червени чушки – 10 кг
олио – 5 л
масло – 1 кг
моркови- 4 кг
червен смлян пипер- 400 гр
чубрица- 80 г
сол- 1 кг
смлян черен пипер – 50 гр
Целина листа 4 връзки – може и т.н. селъри
общо около 500 грама
Консервирани домати  5 кг
Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“, чийто домакин е Перник на 27, 28 и 29 януари, представя традиционни народни игри и обичаи с маски. Изявата рекламира България със своята оригиналност, колоритност и същевременно автентичност не само на Балканите, но и  в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *