Начало / Спорт / 5-годишна грация от Перник със златен медал от турнир по художествена гимнастика във Велико Търново

5-годишна грация от Перник със златен медал от турнир по художествена гимнастика във Велико Търново

5-годишната Бориса Велинова
5-годишната Бориса Велинова

5-годишната грация Бориса Велинова спортния клуб по художествена гимнастика /СКХГ/ „Виктория“ в Перник завоюва  златен медал от турнира по художествена гимнастика във Велико Търново. Родената през 2013 година гимнастичка бе най-голямата изненада на турнира. Най-малката грация на Перник или както й казват гимнастичките от „Виктория“ „талисманчето на отбора“ е само на 5 ненавършени години, но с усет към красивото в художествената гимнастика и с голям талант.

Над 380 гимнастички от най-добрите клубове в България мериха сили в традиционния турнир „Зимни принцеси“, провел се  на 24 и 25 ноември във в Двореца на културата и спорта /ДКС/ „Васил Левски“ във Велико Търново. Състезанието е за деца от 5 до 12-годишна възраст. В двата дни от турнира по художествена гимнастика  се видяха индивидуални и ансамблови изпълнения, а зрителите се насладиха на великолепни съчетания на младите надежди в този традиционен за страната ни спорт. Сред тях се открояваха състезателките на СКХГ “Виктория“- Перник, които завоюваха при много силна конкуренция от всички призови медали в турнира.

Ето какво сподели треньорката на малките грации от Перник Виктория Велинова след първия състезателен ден: „Много съм доволна от представянето на децата от клуб “Виктория“. Започнахме  турнира с категория 2006 година. Там играха Калина Петрова и Беатрис Иванова. Това им е първото им състезание като индивидуалистки. Калина Петрова участва с топка и  се класира втора, а Беатрис Иванова участва с бухалки и се класира  трета. Това е много голям успех за децата и за нас, защото не дойдохме с никакви очаквания за тях.

Беатрис Иванова и Калина Петрова
Беатрис Иванова и Калина Петрова

След това имахме категория 2011 година, която е нашата силна  категория. Винаги  имаме очаквания и този път те напълно се оправдаха. На първо място  се класира Сияна Борисова без уред, а на трето място се застана Маги Топалова. Конкуренцията при 2011 година беше много, много сериозна!“.

Сияна Борисова и Маги Топалова
Сияна Борисова и Маги Топалова

Златното момиче на Перник – Сияна Борисова игра и с топка. Там бе на такава  висота, че  конкурентките й заслужено я поздравяваха без да са видели класирането. Нашето момиче освен златния медал, получи и званието „млад талант“ със специална награда.

„Състезателките от нашия клуб, които са родени през 2007 година, бяха  четири  и участваха при  много голяма конкуренция във втория състезателен ден“, сподели още Виктория Велинова. Момичетата се представиха прекрасно и резултатите са следните:

Никол Ангелова-заслужено първо място без уред и първо място с топка

Беатрис Петрова-първо място с топка

Ивая Георгиева –второ място с топка

Ансамбъл 2011 година във втория финален ден от турнира зае  второ място. Това също е голямо отличие, защото съставът в този му вид е отскоро.

Ансамбъл 2011
Ансамбъл 2011
Беатрис Петрова
Беатрис Петрова
Ивая Емилова
Ивая Емилова
Лора Иванова
Лора Иванова
Никол Ангелова
Никол Ангелова

siyana-borisova-magi-topalova-2

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *