сряда , 21 ноември 2018 г.
Начало / Култура и образование / 396 млади математици се включиха в петото състезание в памет на Михаил Сотиров

396 млади математици се включиха в петото състезание в памет на Михаил Сотиров

5-to-sastezanie-mihail-sotirov-8
Пето поред състезание в памет на математика Михаил Сотиров се проведе в Перник. 396 млади математици от ІІ-ри  до ХІІ-ти клас  показаха, че математиката не е скучна наука, а напротив. Най-добре представилите се бяха удостоени с грамоти и медали за показаните резултати.
Призовете бяха връчени  на специална церемония в Обединения детски комплекс от кмета на Община Перник  Вяра Церовска, от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и началника на РУО Ваня Коконова.
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-7
„Перник наистина може да се гордее със своята школа- школата на добрите, умните, талантливите, на математиците, които направиха града известен не само в България. Високите постижения говорят за прекрасните преподаватели, които подготвиха тези умни деца и тепърва ще ни прославят на различни олимпиади. Поздравления за всички, за деца, родители и учители“, с тези думи кметът Вяра Церовска поздрави всички участници в престижното състезание.
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-6
На тържеството присъстваха още съпругата на известнияматематик  Михаил Сотиров-Гюрга, неговата дъщеря и внукът му, зам.-кметът Севделина Ковачева, директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Бойко Свиленов, който стои в основата на организацията на математическия конкурс.
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-6
„Това състезание показва добрите традиции, които в Перник винаги е имало в развитието на математиката. Математиката е науката, която дава начина на мислене и провокира развитието на логическата мисъл, така че благодаря, скъпи ученици, затова че проявявате интерес и ви пожелавам да не се отказвате, защото няма нерешими задачи“, сподели с вълнение Таня Михайлова.
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-4
Директорът Бойко Свиленов отбеляза, че интересът към състезанието се увеличава с всяка изминала година и се надява от следващата то да прерасне от регионално в национално по повод 85-та годишнина от рождението на емблематичния математик Михаил Сотиров.
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-9
5-to-sastezanie-mihail-sotirov-2 5-to-sastezanie-mihail-sotirov-1 5-to-sastezanie-mihail-sotirov 5-to-sastezanie-mihail-sotirov-11 5-to-sastezanie-mihail-sotirov-5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *