събота , 23 март 2019 г.
Начало / Спорт / 25-годишният Радослав Василев е новият треньор на спортния клуб по борба „Миньор Перник“

25-годишният Радослав Василев е новият треньор на спортния клуб по борба „Миньор Перник“

Radoslav Vasilev - borba -trenyor
Бронзовият медалист от Световното първенство за юноши – 2013 г. в София Радослав Василев е новият треньор на спортния клуб по борба „Миньор Перник“.  За поста е поканен от световния шампион и спортист №1 на България за 2013 г. Иво Ангелов. Той представи 25-годишният наставник пред  екипа и младите състезатели.
Радослав Василев, който в момента е  студент в Националната  спортна академия ще работи с всички възрастови групи, но предимно ще поеме грижата за децата в „жълто-черния“ клуб.
„За мен това е ново начало и голямо предизвикателство“, заяви Василев. По думите му борбата се развива с всеки час, има нови похвати и подход към спортистите, затова той е амбициран да предаде наученото в последните години. Новият треньор сподели, че първото му състезание е било в Перник – в турнира „Боян Радев“.

„Аз скоро приключих със  спортната си кариера и заставам от другата страна на строя, както казваме ние. В началото може би ще ми е  трудно, но с помощта на треньорите ще  успеем в това, което сме тръгнали да правим . Посланието ми към децата е  да имате мечти, мечтайте! Мечтата държи човека жив, трябва да се целите към нещо в краткосрочен и дългосрочен план“, заяви Радослав Василев.

Иво Ангелов заяви, че има проект за създаване на силна детско-юношеска школа в Перник. Затова двамата с Радослав Василев ще обиколят местните училища в търсене на млади таланти. Василев ще работи в екип със старши треньорите Веселин Цветков, който е и първи треньор на Иво Ангелов, и Петър Лазов.
Новият треньор беше приветстван и от  зам.-кмета Денислав Захариев, който му пожела да намери приятелска среда и поле, което ще даде възможност за много работа и за нови успехи. Ние винаги ще бъдем до теб и ще те подкрепяме“, каза още Захариев.
Radoslav Vasilev - borba -trenyor Radoslav Vasilev - borba -trenyor Radoslav Vasilev - borba -trenyor Radoslav Vasilev - borba -trenyor Radoslav Vasilev - borba -trenyor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *