вторник , 11 декември 2018 г.
Начало / Криминални / 19 полицаи от ОДМВР -Перник с награди за професионалния им празник

19 полицаи от ОДМВР -Перник с награди за професионалния им празник

policiya-praznik-1

19 полицаи от Областната дирекция на МВР – Перник бяха наградени по повод професионалният им празник. С тържествено събрание в сградата на ОДМВР беше отбелязан професионалния празник на служителите от Националната полиция. 18 служители от различни звена в региона бяха наградени с писмена похвала от директора, старши комисар Димитър Попов. Специален плакет за принос в стрелковата подготовка на дирекцията и постигнати високи резултати получи Анна Кирилова – началник на група „Миграция“.

В обръщението си към полицаите старши комисар Попов благодари за професионализма, за добре свършената работа въпреки трудното ежедневие и пожела на служителите здраве, лични и професионални успехи.

8 Ноември е професионален празник на българската полиция. За първи път той се чества на 21 ноември 1924 г. (стар стил Св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат, през 1994 г. църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

policiya-praznik-3 policiya-praznik-4

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *