понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Uncategorized / 15 дни Перник остава без топла вода заради мащабни ремонти в „Топлофикация“

15 дни Перник остава без топла вода заради мащабни ремонти в „Топлофикация“

toplofikaciya-pernik

15 дни Перник остава без топла вода заради мащабни ремонти, които започна „Топлофикация“ АД. Ще бъдат ремонтирани главни топлопроводи по топлопреносната мрежа, ще бъде сменена секционираща арматура по нея, като същевременно ще се извършват и традиционните планови ремонти за годината в мощностите на дружеството. Топлата вода се връща в крановете на абонатите на 9 юли 2018 г.

Един месец ще се работи по основния пети котел в ТЕЦ „Република”. Ръководството обаче ще спази дадената дума за 15-дневния срок и за да бъде осигурена топлата вода за перничани, на 9-ти юли ще бъде запален резервният 4-ти парогенератор, който също работи на въглища, обясни изпълнителният директор на „Топлофикация“  Любомир Спасов. Профилактика ще бъде направена и на работещия на газ 3-ти котел, за да бъде надежден резерв през студените месеци.

Планирана е сериозна подмяна на над 2 километра по един от тръбопроводите към сгуроотвалите в квартал „Калкас”. Съоръженията започват да създават сериозни проблеми на дружеството, особено след тежката авария през зимата, когато централата почти беше замръзнала и те спряха аварийно. Има пробиви в тръбите заради износване. След ремонта вече няма да се виждат „гейзерите”, както ги нарекоха перничани, минаващи по външноградската магистрала в посока София”, обясни Спасов.

Надяваме се ремонтът да гарантира спокоен отоплителен сезон тази зима, заяви още изпълнителният директор на топлоснабдителното дружество. И допълни: Предстои много работа, но са разработени точни графици и въпреки че перничани получиха една малка, но приятна отсрочка – два – три дни повече с топла вода, крайният срок, в който тя ще потече в крановете на абонатите,  ще бъде спазен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *