неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Общество / Коледната елха огря центъра на Перник, донесе празничния дух

Коледната елха огря центъра на Перник, донесе празничния дух

27

Коледният дух завладя Перник. Красивата Снежанка и джуджета се забавляваха с децата на града, а дядо Коледа пристигна на площада с ретро автомобил, за да чуе желанията на малките жители.

7

По традиция кметът Вяра Церовска приветства перничани и заедно с децата на Перник запали светлинките на коледната елха, а небето беше озарено от фойерверки.
17
„В навечерието сме на най-вълшебната коледна нощ! Желая ви здраве, настроение и да отворите сърцата си към добро. Желая ви прекрасна, хубава и успешна 2019 година“, сподели кметът.
3
Както всяка година и този път в празничната вечер бяха раздадени 1000 парчета от огромната баница с късмети, които зарадваха и малки, и големи.
8
Парчето с късметче за града ни бе изтеглено от кмета и в него пишеше: ”Коледна вълшебна свети с красота. И с любов целебна ни облъхва тя. Коледа обгражда всичко с топлота – с обич да се раждат нашите деца. Да сме весели, засмени и в душата винаги добро да има! Здраве, щастие и късмет да ни съпътстват занапред! Снежинките тихо да падат, а подаръците на децата весело да се раздават!”.
Празничната вечер накара всички да се хванат на хоро заедно с танцовия състав към Двореца на културата. Никой не пропусна да се снима и за спомен пред елхата.
4
На празничната церемония присъстваха стотици граждани и малчугани, които се забавляваха, сред тях бяха и зам-кметовете Севделина Ковачева , Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Йордан Павлов, секретарят на Общината Радослава Манова, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, областният управител Ирена Соколова, общински съветници и кметове на населени места.
6
9 10
9
12 15 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *