Начало / Общество / 12 снегорина чистят Перник

12 снегорина чистят Перник

15239219_10207353308210672_1935263599_n

12 снегопочистващи машини работят в централната градска част и по ІV-то класната пътна мрежа на територията на Община Перник.
Фирмите, ангажирани с почистването – ,,ДЛВ” ЕООД и ,,АБС Инженеринг” ЕООД, извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване. Кметът Вяра Церовска и екипът й са на обиколка и проверяват на място поддържането и снегопочистването на пътната мрежа.
Във връзка с обилния снеговалеж през нощта е започната обработка на пътя по градската мрежа. В момента градския транспорт се движи по всички линии. Пътищата и улиците са проходими при зимни условия.
По сигнали са обработени улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, както и „Захарий Зограф“ в кв. Калкас. Проходими са пътищата до всички детски градини и учебни заведения в Общината.
Рано сутринта е имало натрупване на сняг в селата Дивотино и Люлин, проблемът е вече решен.
Общинският инспекторат също контролира почистването на снега. От Община Перник напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, както и гражданите да почистят пред блоковете, къщите и магазините си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *