Чудеса  сътвориха ръцете и въображението на децата от третите класове на ХІ ОУ   – PernikToday.net

Чудеса сътвориха ръцете и въображението на децата от третите класове на ХІ основно училище „Елин Пелин“. Само за един месец под ръководството на педагозите Моника Стоянова, Габриела Тодорова и Магдалина Йотова те направиха прекрасни предмети и вложиха цялата си любов и старание в рисунки, пана, исторически замъци, крепости, бижута, декорации. Днес третокласниците сложиха финал на творческата си работа по проекта „Твоят час“ с богата изложба, която бе посетена от много родители и учители.

Очите привличаха пъстри и красиви рисувани съдове и стъклени шишета, рисунките с цветен пясък, куклите с разкошни рокли, направени сякаш с едно движение на ръката. Малчуганите бяха направили облекла от семена, бисквитки, стърготини от молив, от мидички и черупки.

Сръчните  им ръце са избродирали прекрасни шевици, изучавайки богатството  и многообразието на уникалните народни носии в иначе малката ни страна.

Удоволствието от работата с децата е несравнимо, още повече, че те творяха в извънредни часове с огромно желание въпреки осезателния аромат на идващата ваканция, сподели педагогът Моника Стоянова. Явна е нуждата им да се занимават с творческа работа, вместо да седят пред компютрите, твърди тя. И добави: Работата беше екипна, а вдъхновението взаимно, защото идеите даваха и учениците, и педагозите. Затова надеждата на всички е догодина проектът да продължи, а амбицията е работата да бъде още по-разнообразна.

За старанието си всеки един от третокласниците получи специална грамота и брошура, чиито страници разкриват най-известните природни чудеса в България. За да бъде удоволствието от положения труд пълно, накрая децата се почерпиха с лакомства и сокчета и си пожелаха весела ваканция.