Четири години затвор за 68-годишен перничанин, блудствал с 6-годишно дете – PernikToday.net

На четири години затвор бе осъден 68-годишният перничанин Л.Г. за блудство с 6-годишно дете. Окръжният съд в Перник потвърди първоинстанционната присъдата спрямо мъжа, обвинен от Районната прокуратура в извършване на престъпление по чл. 149, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, съобщиха от столичната Апелативна прокуратура.

В периода от 01.07.2014 г. до 17.07.2014 г. в Перник, подсъдимият Л. Г. извършвал блудствени действия без съвкупление с шестгодишно момиче. Деянието е било извършвано чрез използване на положение на зависимост и надзор.

 Л.Г. е осъден на четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“, както и да заплати на гражданските ищци и частни обвинители сумата в размер на 15 000 лв., представляваща неимуществени вреди в резултат на престъпното деяние.

По обвинение на Районната прокуратура  в Перник за извършен грабеж, на подсъдимата скамейка е изправен и непълнолетният М. М. Той нападнал жена, като й нанесъл удари в областта на тила и издърпал дамската й чанта. Обвиняемият отнел от пострадалата портмоне със сумата от 100 лв., лични документи, банкова карта, мобилен телефон и хранителни продукти.