Черногорец-Ноевци и още няколко аматьорски клуба издигат кандидатурата на Любо Пенев за шеф на БФС – PernikToday.net

Ивайло Гроздев               сн. Спортал

Няколко аматьорски клуба ще издигнат следващата седмица кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС, съобщиха от футболен клуб Черногорец (Ноевци), пише БТА. „Вярваме, че той е човекът, който ще направи желаната промяна в българския футбол“, коментира капитанът на тима от брезнишкото село Станислав Стойнев.
Черногорец играе в „А’ областна група 2 в зона Перник, където заема първо място в класирането. Селото е най-голямото в община Брезник, има около 700 жители.

В същото време стана ясно, че Любослав Пенев и Николай Илиев ще представят своята програма за развитие на БФС пред футболните клубове и деятели от Пернишка област в петък от 18,30 часа. Срещата е в зала „Панорама“ в сградата на община Перник.

Както вече писа Pernik Today, още на 17 ноември 2017 година Ивайло Гроздев и Тони Миланов внесоха в БФС документите на Любослав Пенев като кандидат за президент на БФС, но тогава бяха върнати. Причината: все още не беше обявена процедура и нямаше регистър за приемане на кандидатурите.

След последния Изпълком на БФС стана ясно, че 546 клуба ще избират президента на футболната централа на 16 февруари. До момента досегашният шеф Борислав Михайлов и Ивайло Дражев са се кандидатирали да оглавят Българският футболен съюз.