Частен музей в Драгичево показа снимка на Георги Първанов като ефрейтор – PernikToday.net

Президентът /2002-2012 г./ и лидер на ПП АБВ Георги Първанов беше сред официалните посетители на откриването на частен музей на българската свързочна техника в пернишкото село Драгичево. Сбирката се помещава в дома на полк. Иван Кьосев , бивш заместник-началник на Главно управление „Комуникационни и информационни системи“ в Българската армия.


Експозицията показва телефонни апарати, ползвани в армията от 1950 г. до 2000 г. В нея могат да бъдат видяни и танкови радиостанции, сателитен терминал, който е бил в Афганистан, радиоприемници, използвани в армията, полеви телефонен апарат и централи.

Първанов приветства инициативата и пожела експозицията да бъде видяна от повече млади хора, за да се запознаят с историята на въоръжените сили. Президентът обеща да подари на музея униформата си като върховен главнокомандващ.

В ценната колекция може да се види и  снимка на Георги Първанов като ефрейтор, когато е служил в поделение 22320, с. Божурище, като радиорелеен специалист.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Лъчезар Никифоров, областният председател на АБВ Петър Първанов, членове и симпатизанти на партията.

След изложбата президентът Георги Първанов посети и град Радомир, където се срещна със симпатизанти на партията.


Платена публикация