Търсят нов директор на Белодробната болница – PernikToday.net

Министерството на здравеопазването /МЗ/ търси нов директор на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, всеизвестна в Перник като Пантелей. Конкурсът е обявен за 10 октомври 2017 г . Документите на кандидатите се приемат до 9 октомври.

Те трябва да притежават  образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или да имат образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт;

Освен това трябва да имат най-малко 5 години трудов стаж като лекар или икономист. Кандидатите представят писмена разработка „Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период“.

По време на интервютата в МЗ, те ще трябва да развият идеите си за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение.

д-р Величка Кадийска

В момента директор на Белодробната болница е д-р Величка Кадийска. Тя встъпи в длъжност на 17 декември 2015 г. и зае овакантеното място от д-р Александър Александров, който бе назначен за областен управител на Перник. Преди това Кадийска бе зам.-директор на РЗОК -Перник.