С нов треньор,трима нови състезатели и финансиране за 3 г. напред волейболният клуб Миньор-Перник стартира новия сезон – PernikToday.net

Новият треньор Петьо Драгиев е най-вляво

С нов треньор, трима нови състезатели и стабилно финансиране за 3 години напред стартира новия сезон волейболният клуб Миньор-Перник.

Днес наставникът на тима Петьо Драгиев бе представен официално на играчите в присъствието на президента на клуба Петър Първанов, изпълнителния директор Асен Асенов и членовете на Управителния съвет – областния управител Ирена Соколова, председателя на обС Иво Савов, заместника му Румяна Гьорева и Ангел Василев.

Новите състезатели са синът на треньора Пламен Драгиев и Иайло Иванов, които идват от „Виктория“ –Пловдив, както и Божидар Славчев, досегашен състезател в „Славия“ и бивш волейболст в „Миньор“. Те получиха своите жълто-черни фланелки, които ще обличат в състезания.

Драгиев не се притеснява от вицовете и многобройните „негативни“ разкази за Перник. Не давам ухо на такива приказки, важно е да си вършим работата както трябва, смята той.

Изпълнителният директор Асен Асенов /вляво/ в разговор с новия треньор Петьо Драгиев и сина му Пламен Драгиев, който ще бъде едно от новите попълнения в Миньор

Новият треньор  е бил дългогодишен състезател в националния волейболен тим. Досега е бил наставник на „Локомотив“ –Пловдив, където е започнал още от 1999 г., но дълги години е бил треньор и в чужбина. Като състезател в националния отбор е бил е медалист в европейско и световно първенство, участник е в две олимпиади.

Той пожела на волейболистите да бъдат здрави, без контузии и да имат пълноценна година. Драгиев ще изисква от тях добра дисциплина навън и на терена. Ще се борим за по-добро класиране, заяви той.

Волейболният клуб „Миньор“ вече има генерален спонсор и множество други спомоществователи, съобщи добрата новина областният управител Ирена Соколова. И добави, че преговорите за финансовото подпомагане на отбора са приключили успешно, но не пожела да разкрие кои са благодетелите. Ясно е само, че са местни, пернишки фирми. След няколко дни на пресконференция ще бъде обявено официално кои са те. „Най-ценното за мен е, че всички, които приеха да бъдат наши спонсори, го направиха с огромно удоволствие, защото искат името на фирмата им да се свърже с успеха, интелекта и красотата на волейбола. И всички го заявиха нееднозначно, защото волейболът е емблема на Перник“, подчерта тя.

Президентът на клуба Петър Първанов не скри, че в края на миналия сезон е имало трудности с финансирането. „Надявам се, че спомоществователството за „Миньор“ сега ще бъде в дългосрочна перспектива, за 3 години напред, което досега ни липсваше. Това ще ни даде стабилност и възможност да развиваме и школата, и клуба на ниво, към което винаги сме се стремили. Защото спортът дава дисциплина и хъс за бъдещи победи“, каза Първанов.

Новият Управителен съвет на „Миньор“ е микс от пъстро политическо присъствие и това бе целенасочено, подчерта той. И добави, че спортът не бива да бъде обременяван с политика, а „всички да му отделяме достатъчно внимание“.