Съдят 57-годишна жена, работила в Ковачевци, за длъжностно престъпление – PernikToday.net

57-годишната перничанка Е.М. ще бъде съдена за длъжностно престъпление. Тя е привлечена като обвиняема по чл. 296, ал. 1 от НК, за това, че не е изпълнила разпореждане на съдебен орган. Жената е изпълнявала временно длъжността началник на Общинската служба по земеделие в община Ковачевци. Отказала е да възстанови правото на собственост върху земя през 2014 г.

На Е.М. е наложена е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Жител на гр. Кюстендил застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 26 февруари тази година, в гр. Земен бил проверен лек автомобил Опел „Тигра“, управляван от 26-годишният М.Л. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 37 промила. Органите на реда установили, че мъжът има предишна присъда също за алкохол. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

С 1, 39 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си перничанина Г.В./41 г./ Мъжът бил проверен в гр. Радомир на 25 февруари тази година, управлявайки Ланчиа „Капа“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.