Страхил Гановски: С лъжа направих Маги Вълчанова Мис България – PernikToday.net

сн. bgdnes.bg

„Излъгах, че Магдалина Вълчанова стана първа на „Мис Вселена България“ през 2000 година, и сега е времето да кажа, че тя тогава дори не беше в десетката. Аз еднолично прецених обаче, че тя трябва да отиде на световния конкурс като реверанс към Жени Калканджиева, която много уважавам.“
Това сподели сензационно единственият лицензиант на „Мис Свят България“ Страхил Гановски и уточни, че това е последното интервю, което дава по темата и повече няма да говори.

Страхил Гановски

През всичките повече от 300 конкурса, които е организирал модният бос, този през 2000 година е единственият, в който си позволява да си послужи с едноличната власт, с която разполага.

„Историята е следната – аз съм лицензиант на правата на „Мис Свят България“ и доскоро на „Мис Вселена“. Като такъв наех организирането на конкурса за „Мис Вселена България“ да го направи Жени Калканджиева, жена с опит. Журито аз го избрах. В него председател бе покойният Иван Славков, Алис Крайчева от БНТ, Светослав Танев, Светлана Джамджиева, Соломон Паси, Димитър Димитров, Костадин Хаджииванов – Коце Маца и Джамал Мадар от Индия. Когато след края на конкурса погледнах крайното класиране, си дадох сметка, че в десетката няма момиче, което да впечатли световното жури, и сам, еднолично, след разговор с Жени Калканджиева, която рекламира момичето си Магдалина Вълчанова от нейната фирма „Визаж“, избрах точно нея за „Мис Вселена България 2000″ и обявих, че все едно е победила“, обясни Гановски.

Вълчанова през 2000-та

Като уточнение Страхил добави, че от самата централа имали 10 условия, на които трябвало да отговаря хубавицата, за да има право да се яви на световния конкурс. „В договора е записано, че момичето не трябва да се е снимало голо, да е натурална красавица и още много неща. Между другото имам свалени първи места – на Теди Бургазлиева, която се бе снимала гола, и на Юлияна Дончева, за която не знаех, че е омъжена, когато се яви на конкурс при нас. И двете ги декласирах, но случаят с Магдалина е съвсем различен“, обяснява още Гановски.

Титлата прави Маги успешен модел и по света

Човекът, работил като режисьор повече от 20 години в БНТ, решил да разкрие истината, след като разбрал, че Магдалина Вълчанова преди месеци е завела дело срещу него в Комисията по конкуренция и го осъдила за 50 лева.

„Хонорарите по делото на адвокатката й са за 5000 лева, което направо ме потресе. И всичко това, защото съм публикувал нейна снимка във фирмата, която съм регистрирал. Бил съм си правил пиар на неин гръб. Глупости! Аз съм я направил първа на конкурс, както се казва: „Направи добро, за да изядеш…“, ядосан е Страхил.

Според него действията на Магдалина са неправомерни към него не само заради снимката в сайта му. „Лично съм ходил с нея в Кипър, лобирах за нея, тя се яви, но нищо не се случи. Виждали сме се три пъти – единия път, когато подписа договор с мен във „Визаж“, втория път, когато бяхме заедно в Кипър и третия път беше наскоро, тя ми се обади, изяви желание да направя едно нейно момиче първо на конкурс“, разкрива лицензиантът на „Мис Свят“. Тогава той й обяснил, че не може служебно да изпрати момиче на световен конкурс, без да е имало такъв у нас.

„Това го има в условията на лиценза ми. Обясних й, че ако иска, може да направи такъв конкурс, да го организира, ще й помогна, но тя не се съгласи. Ядоса се и смятам, че оттам тръгнаха нейните действия спрямо мен, което е несправедливо. Предполагам, че сега и моите думи ще бъдат изненада за нея, но така не се прави – на доброто не бива да се отвръща със зло. Поне моето поколение не бе възпитано по този начин“, казва с болка в гласа Страхил Гановски и слага точка по темата.

До приключването на броя Магдалина Вълчанова не вдигна телефона си.

Лили АНГЕЛОВА

Източник: bgdnes.bg