Станислав Владимиров в ПИК ТВ: БСП няма да се откаже от приоритетите си и ще продължава да работи за хората – PernikToday.net

„Едно от нещата, от които левицата няма да се откаже в 44-я парламент  е преизчисляването на пенсиите за всички пенсионери“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров пред ПИК ТВ. Той добави, че това е въпрос на дебат, но бюджетът на България не е малък и това може да се случи ако има воля от страна на политиците. „Когато имаме най-ниските доходи в ЕС, това трябва да е приоритет заедно с демографската катастрофа. Това са стъпки, които ще продължат в много дълъг период и трябва да има консенсус между всички партии“, каза още Владимиров. Той категорично заяви, че социалистите в никакъв случай няма да подкрепят промяната в изборния кодекс за пълен мажоритарен вот. „Трябва да взимаме пример от добрите европейски практики, а не постоянно да грешим“, каза още той.

„Ролята на БСП в този парламент е да бъде коректив на управлението на ГЕРБ. Няма как, обаче, социалистите да приемат да участват в кабинет, съставен от Борисов, тъй като партиите и идеите ни за управлението са прекалено различни“, каза още народният представител. Той допълни, че е доволен от добрата оценка дадена от ГЕРБ към Деница Златева, която е оставила много добро наследство за краткото време, в което е била министър. БСП е давала много кадри, както и на други партии. „Деница Златева обаче е много ярка фигура в партията, тя свърши изключително много работа, колкото не е направил никой до момента, а ние с нейна помощ сме дали едно добро начало“.

Депутатът обясни, че колегата му Александър Симов продължава да бъде активен и ще бъде много полезен на БСП в парламента, където вероятно Нинова иска журналистът да съсредоточи силите си. Владимиров категорично заяви, че БСП не се управлява еднолично и в никакъв случай не е лидерска партия. На въпрос защо точно Крум Зарков остава и в ИБ, и парламента, той обясни, че това е решение на председателя на партията. „Вчера Корнелия Нинова каза, че иска да намали бройката на членовете на ИБ и народните представители, които съвместяват постовете, да се оттеглят, защото работата в партията изисква много време. По-добре е тези, които ще бъдат по-натоварени в ИБ, да нямат други ангажименти. А тези които останаха да съвместяват двете длъжности, ще бъдат мост между бюрото и парламента“, допълни Станислав Владимиров.  „Михаил Миков беше лидер на партията в много труден момент, преведе я, направиха се редица добри неща и мисля, че се създаде добра основа за надграждане“, каза още народният представител.