Ръководството на „Топлофикация Перник“ обмисля обществено обсъждане за запазването на договорите за изрядни абонати – PernikToday.net

Директорът на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов смята да организира обществено обсъждане за това да бъдат ли запазени договорите „Лоялен клиент“ за изрядните абонати. Това засега е работна идея, но тя е продиктувана от интереса на потребители към сключване на нови контракти. По 20 нови молби на седмица се получават в дружеството за това, каза Спасов.

Всеки, който е изряден в заплащането на сметките за парно, може да сключи договор за ползване на отопление на цена от 1,20 лв./кв.м жилищна площ. Сумата е твърда за всеки месец през отоплителния сезон и се равнява на квадратурата на дома, независимо от консумацията на топлоенергия. Освен това се заплащат и 20 лв. за топла вода ежемесечно, без значение от ползваното количество.

До момента от общо 20 000 абонати, дружеството има сключени договори с близо 10 000. Други 3 – 4 000 ползват отстъпка от 13,7% от сметките си, тъй като не ползват парно и плащат само сградна инсталация.

Наблюдава се и интерес към присъединяване на нови абонати към топлофикационната мрежа. Това са собственици на новопостроени жилищни блокове или кооперации.

„Топлофикация Перник“ има бъдеще, а има и въглища, разсея съмненията на перничани ексдиректорът и председател на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев. Той твърди, че с отстъпките цената на парното в Перник е най-ниска в страната. Можем да докажем това със статистика, заяви Георгиев.

Дружеството няма нищо общо с изтичащ концесионен договор, както твърдят някои, обясни директорът Любомир Спасов.