Ръководството на БСП отстрани от длъжност Елена Кръстева до изясняване на случая с наритания полицай от Брезник – PernikToday.net

Председателят на общинското ръководство Кирил Леонов

Ръководството на БСП в Перник отстрани от длъжност Елена Кръстева до изясняване на случая, в който името й бе замесено в скандал с полицай. Това се казва в съобщение, разпространено до медиите от председателя на общинското ръководство на БСП Кирил Леонов.

Ето и целия текст: „Във връзка с появилата се в публичното пространство информация за скандал между служител на МВР и служител на Общинския съвет на БСП Перник, бих искал да Ви уведомя, че след проведено извънредно заседание на председателския съвет на ОбС на БСП Перник, организацията ни се разграничава от случая. През последните две седмици г-жа Кръстева е в платен годишен отпуск и затова, информацията, която имаме до момента е от медиите.

Заявяваме, категорично, че не бихме искали по никакъв начин да се уронва името на партията и да бъде замесвано в скандали от подобен тип, именно затова Елена Кръстева, изпълняваща длъжността „Организатор дейности“ е отстранена от длъжност до изясняване на случая“.

Става дума за следното: Преди два дни от пресцентъра на ОДМВР в Перник бе разпространена информация за войнствена перничанка, която шутирала в корема полицай от Брезник, опитал се разтърве две компании, стигнали до ръкопашен бой. Заради ритника, 35-годишната Е.Г. е задържана за срок от 24 часа, а по случая е започнато бързо полицейско производство.

Случката се разиграва на 25 юни през нощта, когато две компании пиели на съседни маси в местно кафене. Едната отишла в районното управление да подаде сигнал за изчезнал мобилен телефон. Излизайки от сградата, била причакана от другата компания. Между тях започнал скандал, който щял да прерасне в сбиване. Тогава се намесил служител, който опитал да ги разтърве и получил ритник в областта на корема от войнствената дама от Перник.