Разкриха депо за крадени автомобили в Радомирско – PernikToday.net

сн. Нова тв

Депо за крадени автомобили е разкрито в радомирското село Долна Диканя. Във връзка с престъплението е задържан  един, а петима заподозрени са обявени за издирване, съобщиха от пресцентъра на ОД  МВР – Перник.

Акцията е проведена на 8 ноември 2016 г. от служители на ГДНП, СДВР, Първо РУ Перник и РУ Радомир. В имот в с. Долна Диканя, махала „Калугерица“ е установено депо за разкомплектоване на противозаконно отнети леки автомобили. При проведените оперативно-издирвателни и последвали процесуално следствени действия са установени части от един откраднат лек автомобил от столицата и множество части със заличени идентификационни номера. Произходът на една част от тях е установен, а за останалите се провеждат съответните мероприятия, целящи пълното изясняване на произхода им.

При  последвали претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на област Перник, са иззети веществени доказателства, имащи отношение към два крадени леки автомобила от София и Кюстендил.

Образувано е досъдебно производство в РУ Радомир за престъпление по чл.345а, ал.1 от НК и работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Радомир.