Първи детски конкурс на рецитаторите в Перник организират руски клубове и читалище „Миньор 2005” – PernikToday.net

Първи детски конкурс на рецитаторите под наслов „Великое русское слово” организират в Перник руският клуб „Встреча”, читалище „Миньор 2005” и клуб „Приятели на Русия”. Събитието ще бъде под под патронажа на Федерацията „Съюз на съотечествениците” и се посвещава  великите  руски поети Михаил Лермонтов, Марина Цветаева и детските – Самуил Маршак и Корней Чуковски.

В конкурса, който ще се проведе през месец март 2017 г. от 11 до 14 часа в НЧ „Миньор“, могат да вземат участие децата от Перник и областта. Възрастовите категории , в които ще бъдат оценявани, са две – от 10 до 14 г. и от 14 до 18 г. Те могат да рецитират или да четат стихове и откъси от поеми на гореспоменатите автори на руски или български език.

Първата награда е пътуване до Москва или Санкт- Петербург по Програмата „Здравствуй, Россия”. Класиралите се на второ и трето място ще бъдат удостоени с призовете от организаторите. Всички участници в конкурса ще получат диплом.

Журито се формира сред организаторите на конкурса, изявени учители по руски език, представители на обществени организации.

Целта е да се повиши интересът на младото поколение към изучаването на руски език и руската култура чрез руското слово, както и към произведенията на руски поети и писатели.

Цялата информация можете да получите на телефони:

НЧ „Миньор 2005” – Изабела Будинова тел. 0887 95 72 70

Клуб ”Приятели на Русия” – Никола Радков тел. 0888 82 32 13

Руски клуб „Встреча”  – Любов Сосновская  тел. 0878  600  942