сряда , 25 януари 2017 г.
Начало / Извън Перник / Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на АБВ

Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на АБВ

halachev-kalfin-01-10-2016-jpg-21ef1665
Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“. Това съобщи в НДК лидерът на АБВ Георги Първанов.
Номинацията на проф. Халачев е била предложена от кандидата за президент Ивайло Калфин и е била приета с единодушие. В момента той е председател на Гражданския съвет на АБВ, бил е ректор на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и сценарист и режисьор.
„За мен е важно и тук у нас – в България всеки българин да почувства, че тези президентската институция има отношение към тези важни теми. Мисля, че проф. Халачев е изключително подходящ човек за тази работа“, заяви Калфин. Според него президентската институция трябва да развива темите за националното самосъзнание и националното самочувствие, за образованието и културата.
„Обръщаме се към всички хора, които искат да държат съдбата си в своите ръце. Дори в условията на демокрация, в която ние живеем, истински се ползват от демокрацията само тези хора, които могат да мислят, тези хора, които разсъждават, които знаят какво искат. Това са свободните хора. Останалите не са свободни, те са пуснати временно на свобода“, заяви проф. Халачев. Той призова за ново качество на политическото действие.

Предишна 150 години отбеляза черквата в Горна Диканя
Следваща Денислав Захариев: Уморителен, но удовлетворяващ е денят в общината

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *