Принудителна ваканция за училищата в Перник в сряда и четвъртък заради мразовитото време – PernikToday.net

Училищата в Перник излизат в принудителна ваканция в сряда и четвъртък заради мразовитото време. Със заповед на кмета на общината Вяра Церовска  28-ми февруари  и 1-ви март са обявени за неучебни дни.  Решението беше взето днес на работно съвещание в кабинета на градоначалника,  в което участваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова и директори на училища.

„Във връзка с очакваните ниски температури, които според прогнозата  утре ще бъдат около минус 20 градуса и с това, че може да има затруднена пътна обстановка с моя заповед се обявяват за неучебни тези два дни“, заяви кметът Вяра Церовска.

Тя уточни, че за  петък – 2-ри, март ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес. „Надявам се тогава температурите да позволят децата да проведат нормално своите учебни занимания. За днес директорите на учебните заведения са взели необходимите мерки за всички ученици и в някои училища часовете са намалени.  Правим това обявление сега, за да могат родителите на по-малките  учениците  да си направят организация за утрешния ден“, посочи Церовска.

За днешния ден е създадена гъвкава организация за провеждането на учебните занятия във всички училища на територията на Община Перник. „В някои учебни заведения , където са измерени по-ниски температури, учебният ден започва в по-късен час, като продължителността на  учебните часове е намалена“, обясни началникът на РУО Ваня Конова.