Приемна под мотото „Достойно място на България в Европа“ организират за перничани от „Коалиция за България“ – PernikToday.net

Приемна под мотото „Достойно място на България в Европа“ организират за перничани от „Коалиция за България“. Тя ще се проведе на 17-ти май от 16 часа в изложбената зала „Марин Гогев“ в кв.“Изток“.

На въпроси на граждани на Перник ще отговарят четвъртата в листата за евродепутати на „Коалиция за България “ Александрина Костадинова, д-р Емил Стоименов и д-р Георги Петров.

Перничанката Александрина Костадинова сподели, че се надява да има проявен интерес към изборите за Европарламент 2019 г. , да има осъзнатост за това, че Европейските избори не са някакви избори там далече от нас и че от нас нищо не зависи.

„Напротив, изпратените там хора трябва да отстояват нашите интереси. От тях зависи много, в техни ръце до голяма степен са нормативните документи, които Европа приема, в техните ръце до голяма степен е и бюджетът на Европа и съвместно с нашето национално правителство те имат огромна ключова роля за това как нашата страна ще се развива, какво ще бъде нейното място, ще влезе ли България като център в стратегическите планове на ЕС“, споделя още Александрина Костадинова и добавя:

“Скандалът с къщите за гости, построени с евросредства, идва в лошо време – сега се договаря бюджетът на Европейския съюз за следващите 7 години. По-големият проблем е, че не се говори за ползите от парите, които идват у нас от Европейския съюз.“

Александрина Костадинова посочи още, че до края на програмния период 2020 г. България ще получи общо около 50 млрд. лв. от Европейския съюз. „Ако се обърнем назад и погледнем какъв е ефектът от тях, той не голям“, коментира още тя.

Според Костадинова задължително трябва да се видят какви грешки са допускани до момента, за да не се повтарят.
„Апелът ми е да се прояви интерес към тези избори за Европарламент 2019, хората да участват активно, осъзнато и ясно да разберат, че онези хора там, изпратени в сърцето на Европа, именно от тях зависят много неща и трябва внимателно да се прецизира кого избираме да ни представлява в Европа и как ще защитава националните ни интереси“, напомни още веднъж четвъртата в листата на „Коалиция за България-Александрина Костадинова.